woensdag 16 september 2015

Omgaan met klanten die niet betalen, als ondernemer

Als ondernemer krijgt u er ongetwijfeld een keer mee te maken, een klant die niet betaald. Netjes zijn alle producten of diensten afgeleverd, maar de betaling blijft uit. Vanuit de administratie zijn al diverse herinneringen verstuurd en de klant zegt te gaan betalen. Mooi niet! Er is nog steeds niet betaald. Als er buiten de betalingstermijn wordt opgetreden, kunt u ervoor kiezen een incassobureau in te schakelen.

Wel of geen incasso inschakelen voor de rekeningen?

Dit is altijd een beslissing die u zelf moet nemen. Want misschien gaat de klant al betalen precies op het moment dat u het bureau ingeschakeld heeft. Een incassobureau gaat voor u aan de slag om de rekening betaald te krijgen. Dit doen ze door bijvoorbeeld brieven te versturen naar uw klant of telefonisch contact op te nemen. Het maakt vaak indruk als een derde partij zich ermee gaat bemoeien en het kan zorgen dat uw betaling sneller voldaan wordt. Een partij in regio Amsterdam die u daarbij kan helpen is bijvoorbeeld incassobureau Moneyfirst, gevestigd in hartje Amsterdam.

Aan wie wordt er betaald? 

Zodra u de rekening overdraagt aan het incassobureau, dan gaan ze aan de slag om uw rekening betaald te krijgen. De debiteur moet de rekening aan het bureau betalen. Die treden namelijk in uw naam op. Zodra het geld binnen is op de rekening, wordt dit aan u overgemaakt. U zult begrijpen dat er ook kosten aan verbonden zijn. Vaak worden deze bijkomende kosten bij uw debiteur verhaald. Mocht dat niet lukken, zijn er vaak dossierkosten die betaald moeten worden. Dit kan overigens per bureau verschillen, sommige bureaus worden op basis van een zogenaamd no cure no pay model.

Ook voor consumenten kan een bureau hulp bieden. Veel makelaars rekenen namelijk onterecht bemiddelingskosten. Door de bemiddelingskosten terugvorderen kunt u een flinke som terug ontvangen van uw verhuurder.


1 opmerking:

  1. Af en toe is het inschakelen van een incassobureau als ondernemer de overweging inderdaad waard.

    BeantwoordenVerwijderen