maandag 21 september 2015

Kan de makelaar aansprakelijk gesteld worden voor een gemaakt fout?

Als u een woning gaat verkopen of verhuren, dan wordt hier meestal een makelaar voor ingeschakeld. Deze makelaar gaat voor u aan de slag om de woning te verkopen of te verhuren. Hij doet bezichtigingen en helpt u bij de promotie van de woning. Voor deze diensten zijn natuurlijk kosten noodzakelijk. Een makelaar moet immers ook geld verdienen. Maar waar kunt u terecht als er door de makelaar een fout gemaakt wordt?

Afspraken over wat de makelaar precies doet

De afspraken over welke activiteiten door de makelaar gedaan worden, zijn vaak van te voren besproken. Soms heeft u hier iets voor getekend. Maar dit is niet altijd het geval. Toch kunt u verwachten dat een professionele makelaar een goede advertenties voor u schrijft en zorgt voor de ontvangst van mogelijke kopers. Dit zijn immers taken die aan het beroep van een makelaar gesteld worden. Mensen verwachten dat deze zaken gedaan zullen worden.

Schade door een fout van de makelaar

Als u schade heeft geleden door een fout van de makelaar, dan kan de makelaar aansprakelijk stellen een optie zijn. Als blijkt dat de makelaar inderdaad verantwoordelijk is, dan moet hij of zei de kosten betalen van de geleden schade.

Veel kantoren zijn verzekerd tegen deze fouten, er zijn speciale verzekeringen gericht op de beroepsgroep. Wel is het belangrijk rekening te houden met de redelijke termijn ingebrekestelling bij die aansprakelijk stellen. Hoe sneller u erbij bent, hoe groter de kans van slagen is. Informeer bij een specialist op dit gebied naar de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten